Business Development Manager Hotmelt Glue

You are here

Bedrijf

De EOC Group ontwikkelt compounds, latices, lijmen, surfactants en emulsies in fabrieken in Europa en Azië. De EOC Group biedt een groot gamma aan van hoge kwaliteitsproducten voor diverse industrieën: textiel, tapijt, constructie, automotive, non-woven, papier, karton, verf, lijm, detergenten en cosmetica. 
 
Er zijn wereldwijd acht divisies met productie- en distributie-eenheden. Het geheim achter de sterkte van de EOC Group is de flexibiliteit van een middelgroot familiebedrijf en gepassioneerde en enthousiaste medewerkers. 

Historiek

EOC startte mid 20ste eeuw als een producent van schuimrubber voor de matrassen- en meubelsector. Door de tijd heen evolueerde de kern van de activiteiten naar compounds voor de tapijtenindustrie. EOC besliste nadien om verschillende grondstoffen onder eigen beheer te produceren. Daardoor ontstond de EOC Group. Vandaag is de groep een internationale partner voor verscheidene productgebieden.

Een continue innovatie en milieuvriendelijke productie zijn de belangrijkste factoren in de relatie met de klant. Elke innovatie wordt getest, opdat aan de verwachtingen optimaal volaan wordt.

Research & Development

OC startte mid 20ste eeuw als een producent van schuimrubber voor de matrassen- en meubelsector. Door de tijd heen evolueerde de kern van de activiteiten naar compounds voor de tapijtenindustrie. EOC besliste nadien om verschillende grondstoffen onder eigen beheer te produceren. Daardoor ontstond de EOC Group. Vandaag is de groep een internationale partner voor verscheidene productgebieden.

Safety & Environment 

Samen met quality, research en development, hecht de groep een groot belang aan milieu, gezondheid en veiligheid. Daarom hebben ze een wereldwijd beleid uitgestippeld met OHSAS 18001 and ISO 9001 & 14001 standaarden. 

2. Functie  

2.1 Inleiding/Algemeen doel van de funtie 

- Zoekt naar zakelijke mogelijkheiden en volgt klantencontacten en verkoopprocessen op in de aan hem/haar toegewezen regio's (businessgroepen, productgroepen en geografische regio's) en/of opdrachten 

- Neemt de afdeling in handen, bouwt de markt verder uit en realiseert groei. 

2.2 Taken en verantwoordelijkheden 

2.2.1 Rapportagelijn en contacten 

- Rapporteert aan de Sales Director Adhesives. Interne contacten: Accountmanagers. Externe contacten: Klanten 

2.2.2 Taken

Staat in voor het beheer van de aan hem/haar toegewezen klanten in Europa. 

Onderhoudt frequente contacten met klanten. Bezoekt distributeurs en vakbeurzen. Fungeert als aanspreekpunt van klanten. Voert voorbereidende prospectie uit teneinde het klantenbestand te vergroten. Ondersteunt het sales team in de regio Europa.

Is verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren en opvolgen van het verkoopproces.

Bereidt offertes voor. Volgt betalingen/openstaande facturen op en neemt gepaste maatregelen opdat de verkoop afspraken zouden nageleefd worden. Volgt verkoop gerealiseerd via Sales administration op. Houdt toezicht op het niet overschrijden van de kredietlimieten 

Staat in voor een snelle en adequate behandeling van klachten. 

Aanspreekpunt voor de klanten bij technische problemen. Verleent advies en bijstand aan de klant in samenwerking met de Technical Service Specialist en de R&D Divisie. 

Werkt in overleg met de functioneel manager en de R&D Afdeling om te kunnen voldoen aan de behoeften van bestaande en nieuwe klanten. 

Onderzoeken van nieuwe markten en productmogelijkheden door in te spelen op wensen en vragen van de klant. Overleggen met R&D Afdeling om deze toe te laten hun onderzoek te oriënteren. Promotie van nieuw ontwikkelde producten. Volgt de marktpositie van de organisatie nauwkeurig op: houdt de positionering van de concurrentie en hun producten nauwlettend in het oog. 

3. Profielbeschrijving   

3.1 Opleiding, kennis en ervaring 

- Master diploma, bij voorkeur in Chemie of gelijkwaardig door ervaring.

- Uitgebreide ervaring in een commerciële omgeving.

- Bereidheid tot 50% travel (overige tijd in HQ Oudenaarde) 

3.2 Technische Competenties 

- Technische kennis in hotmelt glues. - Goede kennis van Word, Excel, ERP paketten. - Talenkennis: grondige kennis (zowel mondeling als schriftelijk) van NL, ENG, D & FR. 

3.3 Competenties 

- Commercieel sterk. 

- Organisatorische vaardigheden 

- Leidinggevende vaardigheden 

- Sterke communicatieve vaardigheden 

- Zelfstandig 

- Flexibel 

- Assertief 

- Teamplayer 

- Reisbereidheid 

 Interesse?

Stuur je cv en motivatie naar vacatures@eocgroup.com of reageer via het formulier hieronder.

Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: txt pdf.